Petter Næss drømmer om «Peer Gynt»

 – Jeg vil gjøre fortellingen til  en film om Peer Gynt i vår tid. Det vil også være en historie om Norge fra 1960-tallet til i dag, en beskrivelse av hvordan vi gikk fra å være et kollektiv samfunn til et hver- og-en-for-seg-selv-samfunn, sier Næss til Cinema.

ZÜRICH: Petter Næss har  tilbrakt noen dager på Zürichs filmfestival, der den første delen av Lykkeland vises i den nye «Zürich-series» seksjonen. Han håper å snart å kunne  starte innspillingen av sesong to av serien, mens han jobber med å forberede det som forhåpentligvis vil være en moderne Peer Gynt. Mette Bølstad, som skrev  manuset til Lykkeland, skriver manus.

– Men det tar tid. Det blir en dyr film, fordi utspilles over flere tiår. Men jeg tror vi har klart å bryte filmkoden nå, vi vet hvordan filmen skal se ut visuelt. Jeg jobber nå med produksjonsdesigneren. Hvorfor Peer Gynt som fremdeles spilles på teatrene vil noen undres, men denne filmen bringer den inn i nåtiden, akkurat som Ibsens original, blir den en politisk og menneskelig satire.

Filmen vil bli innspilt i Norge, men det er meningen at det skal bli en internasjonal film. Når det kan bli opptakstart, vet ikke Petter Næss ennå:

– Det avhenger av finansieringen, men den er godt i gang. Men hele prosjektet er avhengig av at vi får finansieringen på plass.