En sak for Agatha Christine

Tiårige Agatha Christine, eller AC som hun kaller seg, vil være detektiv på ordentlig. Sammen med sin mor, irriterende lillebror og minst like irriterende storesøster har hun flyttet til en ny by.  

Moren vil gjerne at hun skal finne seg nye venner på stedet, men for AC er det viktigste å få oppklart småtyveriene som gjøres hos grønnsakshandleren på hjørnet. Grønnsakshandleren får et tilbud han ikke kan si nei til, AC skal kun ha betaling hvis hun oppklarer tyveriene. Hvis hun lykkes vil hun bruke belønningen til å kjøpe seg en valp. 

I et kjellerlokale etablerer hun sitt detektivbyrå og går helt inn i rollen med Bogart-hatt og Miss Marple-jakke. Hun får en sitrende fornemmelse om hvem tyven er når hun oppdager nabogutten, den jevnaldrende Vincent. Hun har ikke helt forstått at det er en forelskelse hun føler. AC sitt detektivarbeid er like mye en reise en utforskning av reisen fra barn til tenåring. Dramaet utspiller seg i en verden hvor hennes drømmer og virkelighet går over i hverandre.  

Kjernepublikummet for
Nabospionen, er den samme målgruppen som leser Jørn Liers Horsts ”Detektivbyrå nr 2″bøker, og de vil ganske sikkert finne seg hjemme i AC sin verden. 

Animasjonene er flotte og Karla von Bengtson har skapt både tegninger og en historie som fortjener et stort publikum.