Portrett av et musikkikon 

Denne dokumentaren av hennes venn Steve Loveridge er unik, ikke minst fordi han har hatt tilgang både til hennes og familiens gamle filmopptak til tiden før de forlot borgerkrigens Sri Lanka til fordel for England. 

Mathangi Maya Arulpragasam – alias M.I.A. ble født i Sri Lanka og er datteren til en av grunnleggerne av De tamilske tigrene som sloss mot de singalesiske sentralmyndighetene i tretti år før borgerkrigen ebbet ut og de tapte kampen.  

Faren til M.I.A. sendte henne til London sammen med sin mor og søsken da hun var ni år gammel. Hennes opprinnelige plan var å bli en dokumentarfilmskaper da hun kom tilbake til Sri Lanka som kunststudent og begynte å filme familiemedlemmer. Hennes reise og hennes erfaringer med Sri Lankas militærregime formet hennes kunstneriske og politiske holdninger. Hun begynte å lage musikk inspirert av gatekunst, hiphop og ulike innvandrergrupper i London. Resultatet ble en verdenssuksess.  

Derimot fører hennes støtte til De tamilske tigrene, som av mange ble sett på som en terrororganisasjon, til at hun fikk hard medfart i mange medier for sin politiske holdning. I dokumentaren følger vi henne både i hennes politiske kamp og korstog mot musikkindustrien.  

Den når 43-årige M.I.A. lar seg ikke stoppe og har befestet seg som en av Storbritannias mest toneangivende komponister i tillegg til å være musikkprodusent, sanger, rapper, klesdesigner, billedkunstner og politisk aktivist. 

Matangi/Maya/M-I-A er en både fascinerende og engasjerende dokumentar om det kontroversielle multitalentet.