-Jeg var en nobody. Jeg fikk rollen bare ett år etter at jeg gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2011. Det var helt klart en drømmerolle - en sjanse man bare får èn gang i livet, sier Ine Marie Wilmann.

Ine Marie Wilmann er norsk Shooting Star i Berlin

-Det er veldig stas å bli valgt ut, en stor ære rett og slett, sier Wilmann spontant når hun får vite at hun er en av neste års shooting stars i Berlin. Fra før er Sonja tatt ut til Sundance i januar.

I tillegg til å spille hovedrollen som Sonja Henie i den straks premiereklare filmen Sonja mottok Ine Marie Wilmann en Amanda-pris for beste skuespiller for sin rolletolkning i spillefilmen De nærmeste (2015), og har også fått Gullruten-pris som beste skuespiller for sin hovedrolle som Vårin i dramaserien Det tredje øyet. Både Sonja og De nærmeste er regissert av Anne Sewitsky.

Tre intense dager i Berlin

Deltagelse i Shooting Star-programmet innebærer tre intense dager under filmfestivalen i Berlin og inkluderer møter med casting-agenter, presse og filmskapere fra hele verden. Wilmann skal gå på den røde løperen, delta i pressemøter, fotosessions og mottagelser. Alt for å fremme sin internasjonale karriere. Høydepunktet i dette tredagers arrangementet er den årlige prisutdelingen der hver av de ti utvalgte skuespillerne mottar Shooting Stars Award på festivalens hovedscene.

Norske Shooting Stars

Tidligere norske Shooting Stars har vært Eili Harboe, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim, Aksel Hennie, Maria Bonnevie, Kristoffer Joner, Gørild Mauseth og Anneke von der Lippe.