Jeg har alltid hatt sansen for britisk krim. I denne krimkomedien har britene fått hjelp av Eddie (Sam Rockwell) og Paul (Ben Schwartz) – et par småkriminelle amerikanere fra New York. 

De to avtjener samfunnstraff på en diner når en mystisk britisk kvinne kommer og tilbyr dem en ”jobb” i London. Det er snakk om en sjelden diamant og god betaling for det som ser ut til å være en enkel jobb. 

I utgangspunktet er de opptatt av å stjele en ryggsekk fra en fyr i et museum i London. Kort tid etter det går alt til helvete. De innser at historien er mye større enn de trodde, nå handler det om å komme seg derfra med livet i behold. Dynamikken mellom Sam Rockwell og Ben Schwartz en kilden til det meste av humoren. Høydepunktet er likevel Amanda Donohoe som rappkjeftet stjeler alle scener hun er med i og tydeligvis trives i rollen. 

Hadi Hajalg er både manusforfatter, regissør og produsent av denne lavbudsjettfilmen som er inspirert av Jonathan Demmes 
Something Wild og andre amerikanske indiefilmer fra 1980-tallet. 

Hajaigs manus er ikke all verden, men han har gode skuespillere og en film som byr på morsomme popkulturelle referanser, visuelle gags, og skrudde karakter.  

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen