Det ble med innledende runde for Ut og stjæle hester.

«Ut og stjæle hester» er tatt ut til hovedkonkurransen i Berlin

Premierevisningen skjer på Berlinale Palast 9. februar. Norsk premiere er 8. mars.

Det nærmest blitt en tradisjon at Hans Petter Molands nye film tas ut i hovedkonkurransen i Berlin – og som vanlig er Stellan Skarsgård i en av hovedrollene.

Hans Petter Moland er eneste norske filmskaper som har hatt fire av sine filmer med i hovedkonkurransen. Det er halvparten av alle norske filmer som har deltatt i hovedkonkurransen siden festivalens begynnelse1971.

– Dette er en anerkjennelse jeg setter svært høyt, sier Hans Petter Moland. –
Ut og stjæle hester er et arbeid fylt av lidenskap fra en stor gruppe mennesker. En utforskning av universet og den fascinerende tonen i en historie full av taktile observasjoner og livsendrende dramatiske hendelser. For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltagelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt.

Filmen er basert på Per Petterson roman med samme navn. Boken er oversatt til 50 språk.