Dinosaurfascinasjonen som aldri slutter


J.A. Bayonas Jurassic World: Fallen Kingdom
fra 2018 er nemlig den femte filmen i serien, og Owen Grady (Chris Pratt) og Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) kommer tilbake til kinolerretet i juni 2021 i Jurassic World 3, som til tross for navnet altså er film nummer seks.

Men på samme vis som dinosaurene i denne serien har en tendens til å ikke holde seg i innhegningene sine, holder heller ikke denne serien seg kun på filmlerretet.

Det er blitt ganske normalt at Hollywoods populære actionfilmer også kommer som spillvarianter av forskjellig art, og Jurassic-serien har aldri vært noe unntak. Om du har fulgt serien siden begynnelsen husker du kanskje Jurassic Park-spillene til for eksempel Nintendo- eller Sega-konsollene?

Siden den gang har man altså kunnet leve seg inn i handlingen fra filmen og romanen, enten på spillkonsoll, på PC, på de gode, gamle arkadeautomatene – skjønt, arkadespill har nok aldri nytt helt samme popularitet i Norge som i en rekke andre land – og etter hvert også på mobilen og på nett. 

På 90-tallet var nok slike PC- og konsollspill mer populære blant entusiaster, og ikke like godt kjent for resten av befolkningen, men i dag er nok spill mer allmenn vare, og det finnes rikelig av muligheter selv for dem som kun ønsker seg litt enkel moro fra tid til annen.

Du kan for eksempel fange dinosaurer i ditt eget nabolag fra smarttelefonen din med Jurassic World Alive, et spill for iOS- og Android-enheter som på mange måter ligner Pokémon Go, den store mobilspillhiten fra noen år tilbake. 

Er du mer interressert i å bygge din egen park, så kan du også gjøre dette fra mobiltelefonen din, med Jurassic World: The Game. Og hvis mobilspill ikke helt passer for deg, har du også muligheten til å

bygge parken din på PC eller spillkonsoll med Jurassic World: Evolution
, som nok vil føles som en litt mer omfattende spillopplevelse.

Men Jurassic Park-serien er kjent for mer enn bare de minneverdige dinosaurene fra et lidenskapelig team av spesialeffekteksperter og nervepirrende øyeblikk. Fans av serien har nok også sine favorittreplikker som er av en mer humoristisk art, og for deg som ønsker

en dose humord med dinosaurene dine finnes også LEGO Jurassic World
. Her kan du også velge om du foretrekker varianten til mobiltelefon, eller for PC og spillkonsoll – eller om du rett og slett ønsker å bygge med LEGO-klosser.

 

Fysiske arkadespill og spilleautomater er som sagt dessverre noe mer krevende å finne for oss nordmenn.

Heldigvis finnes det nettbaserte varianter man kan prøve seg på
, spillutvikleren Microgaming har utviklet en Jurassic World spilleautomat om du skulle bli bitt av den basillen.

Med andre ord er det nok av spennende dinosaurinnhold å prøve seg på om du føler at du har sett filmene nok ganger for øyeblikket og det blir litt for lang ventetid til Jurassic World 3.