«Ben is Back» – Imponerende Julia Roberts

5

På samme vis som Beautiful Boy reflekter Ben is Back et utbredt narkoproblem i USA som ikke bare skyldes innsmuglet narkotika fra Sør-Amerika. Problemet er minst like stort på legekontorene. 

Filmen beskriver et akutt problem i Amerika – en narkoepidemi som skyldes misbruk av avhengighetsskapende smertestillende piller i forstedene og småbyene. Lettvin omgang med reseptblokka har gjort millioner av amerikanere til pilleavhengige narkomane, og titusener av leger søkkrike.

I Ben is Back møter vi den unge Ben som er blitt narkoman etter at legen skrev ut store mengder smertestillende medikamenter etter at han hadde fått en idrettsskade. Ben is Back finner sted på julaften når den nittenårige narkomane Ben (Lucas Hedges) som er på rehab, uventet kommer hjem. Snart forstår vi at Ben egentlig ikke får forlate klinikken. Holly stråler av glede over det uventede besøket, men i det stille gjemmer hun bort både piller og smykker.  Hjemmebesøket strekker seg over et døgn. Besøket innebærer, angst, frykt og utfordringer for alle involverte.

Julia Roberts er eksepsjonell i rollen som moren Holly, og gjør en av sine beste roller noensinne. Hun er en mor som grenseløst elsker sønnen, men tvinges til å være steinhard mot ham og hele tiden holde ham under oppsyn, og vi forstår hvorfor; han har ødelagt julefeiringen for familien to ganger tidligere.

Ben is Back gir et troverdig og sterkt bilde av hvordan det oppleves å ha en narkoman i familien. Etter hvert utvikler filmen seg fra et familiedrama til en thriller når Ben og Holly tvinges ut på en biltur nattestid. Det byr på møte med hans gamle plageånder. Samtidig gir det Holly et innblikk i det helvetet som han har levd i.

Julia Roberts og  Lucas Hedges leverer stor skuespillerkunst i en film som dessverre nok også mange norske familier vil kjenne seg igjen i.