Kinoallianse for kunstnerisk film i Oslo

Alliansen kommer som en naturlig følge av de senere årenes oppblomstring av en mer vital og nyskapende filmformidling i Norge, med uavhengige kinoer, en rekke nye visningskonsepter og vektlegging av samtaler om film. Alle de tre visningsstedene har kuraterte program der filmens kunstneriske verdi er et viktig premiss for utvalget, og der filmene sees i en sammenheng.

– Med alliansen ønsker vi å gjøre publikum oppmerksom på nisjekinoene, og stå sammen om å skape engasjement for filmen som kunstuttrykk, sier Silja Espolin Johnson, programsjef ved Kunstnernes Hus Kino.

Espolin Johnson, Truls Foss, programsjef for Vega Scene og Cinematekets leder, Jan Langlo ser fram til å samarbeide om å gi gode filmopplevelser til Oslos kinopublikum.

Første film ut er Paul Schraders mesterlige comeback, 
First Reformed, med Ethan Hawke, Amanda Seyfried og Philip Ettinger i hovedrollene. Filmen er en mørk skildring av verdens tilstand, og et nådeløst innlegg i klimadebatten. Svært mange kritikere hadde 
First Reformed på sine «best of 2018»-lister. Filmen vil vises parallelt på de tre visningsstedene i mars og april