Julianne Moore er fantastisk

Gloria Bell er en remake av Sebastián Lelios egen chilenske film
Gloria fra 2015. Med Julianne Moore i hovedrollen løfter filmen seg til å bli enda bedre enn originalen. 

Sebastián Lelio har flytter handlingen fra Santiago til Los Angeles. Her møter vi det middelaldrende og skilte Gloria. Barna har forlatt redet og lever sine egne liv, og hun føler ensomheten og ønsket om et parforhold sterkere og sterkere. Det handler om å komme videre i livet. Det er ingen lett oppgave for en som har hatt barna tett på seg hele livet, men Sebastián Lelio skildrer det uten å bli verken patetisk eller dramatisk, og Julianne Moore evner å formidle det hele på imponerende vis. 

Når vi først møter Gloria (Julianne Moore) er hun på dansegulvet med en drink i hånden. Hun mingler rundt i takt til diskomusikken. Og her møter hun Arnold (John Turturro) som fanger hennes oppmerksomhet. Også han har voksne barn, men i motsetning til hennes har de aldri greid å løsrive seg, eller komme videre. De ringer konstant for å få hjelp av ham – og man forstår at ikke alt er på stell. 

Sebastián Lelio har laget en film vi tror på. Den er glimrende fortalt og lavmælt formidlet. Vi tror på Julianne Moores Gloria. Sjeldent har jeg opplevd henne bedre.