Netflix har kjøpt rettighetene til «Hundre års ensomhet» av Gabriel García Márquez

«Hundre års ensomhet»  av den colombianske forfatteren Gabriel García Márquez ble først utgitt på spansk i 1967. Den ble en umiddelbar suksess og ble oversatt til mer enn 27 språk.

Netflix kunngjorde onsdag at  serien vil bli spilt inn som en spanskspråklig serie hvor mesteparten av innspillingen vil foregå  i denNobelpris-belønte forfatterens hjemland Colombia, med García Márquez sønner, Rodrigo García og Gonzalo García Barcha, som utøvende produsenter.

«Hundre års ensomhet» er den mestselgende romanen på spansk i moderne historie, etter Don Quixote. Romanen forteller historien om familien Buendía og den colombianske landsbyen Macondo. Selv om tittelen antyder at fortellingen strekker seg i tid over ett hundre år, er det uklart hvor lang tid den egentlig dekker. Romanens tid og rytme er ikke entydig, og handlingen bærer preg av at tiden hopper, endrer hastighet og stopper opp i ulike deler av historien, og at alle hendelsene på et vis finner sted samtidig. Som mange andre av forfatterens romaner er «Hundre års ensomhet» sjangeroverskridende, med elementer av romantisk litteratur, historie og fantasy.