Vakker familiefilm fra den afrikanske savannen

I 1996 levde Matto Barfuss i flere måneder tett på de sjeldne kattene. Tjue år seinere har han funnet  etterkommerne av de levde med den gang: Maleika og hennes seks gepardunger.

Gepardmoren Maleika har klart noe som er veldig sjeldent; Vanligvis får ikke geparder mer enn tre unger om gangen. Hun har seks. De er alle sultne og må beskyttes mot bøfler, krokodiller og løver.  Over alt lurer dett farer for de unge gepardene. Maleika vil lære barna sine hva som trengs for å overleve i den ville naturen.

Maleika er en film som er verdt å se. I motsetning til andre dokumentarfilmer av denne typen ble ingen scener kuttet til en fiktiv historie. Gepardfamiliens liv forteller om komiske og tragiske øyeblikk som regissør Matto Barfuss og hans medarbeidere har festet til film gjennom alle de månedene de fulgte gepardfamilien.

Filmen er vakkert fortalt, imponerende fotografert og ledsaget av en atmosfærisk orkestermusikk. Selv om det er Maleika og hennes seks barn som er senter for historien, gir film også et storslått bilde både av naturen og livet til andre dyr på den afrikanske savannen. Maleikas jakt for å skaffe mat til alle munnene står i kontrast til de seks avkommenes bekymringsløse lek. Livet her ute krever at noen må dø for at andre skal leve. Det er livets syklus.

Maleika gjør en imponerende innsats for sine unger .Også visuelt er filmen en opplevelse med fantastiske bilder fra Afrika i et område hvor dyrene fremdeles lever upåvirket av  mennesker. Marianne Sands fortellerstemme formidler det hele til publikum og lar oss være tilskuere til en verden som fremdeles lever sitt eget liv.

Geparden Maleika er en film som passer hele familien og som alle har glede av uansett alder.