«The Sisters Brothers » -Western på sitt beste 

5

Dette er Jacques Audiards første engelskspråklige film og hans første western. Han har tidligere levert uforglemmelige filmopplevelser som Profeten, Rust og bein, Dheepan og Mitt hjertets tapte slag

Westernfilmens historie er nesten like lang som selve filmens. Edwin S. Porters korte filmfortelling
Det store togrøveriet (1903) var en av de første ”Spillefilmer” overhodet og også den første western. Siden har sjangeren kommet og gått, men aldri forsvunnet. Sjangeren vil nok aldri nå tilbake til den enorme populariteten den en gang hadde, men vil heller aldri dø så lenge talentfulle filmskapere fremdeles finner måter å bruke den til å fortelle nye og interessante historier.

Leiemordere

John C. Reilly og Joaquin Phoenix er søskene Eli og Charlie Sisters. De jobber for en mann de kaller The Commodore. Jobben til søskenparet består i å drepe de The Commodore vil til livs.

Eli har blitt sliten av livet som leiemorder, men forblir i jobben for å beskytte lillebroren Charlie, som drikker for mye og er farlig og uansvarlig. På sin siste jobb samarbeider de med en annen mann innleid av The Commodore i Jake Gyllenhaals skikkelse. Jobben hans er å spore opp kjemikeren Worm som har funnet en måte å finne gull i elver ved hjelp av kjemikalier. Tredjemann skal finne Worm og brødrene Sisters skal komme etter og ta livet av ham – etter å ha tiltvunget seg hvordan kjemikalene kan brukes til å finne gull.

 Solid fortalt

The Sisters Brothers  er en godt fortalt historie som byr på godt skuespill; Alle de fire i hovedrollene er med på løfte filmen. Jake Gyllenhaal gjør sin beste rolle siden Magnolia.

Musikken er alltid en viktig del av western-sjangeren, og de fleste tenker Morricone når sjangere dukker opp. Komponist Alexandre Desplat  evner å lage westernmusikk som verken kopierer Ennio Morricone eller Elmer Bernstein.

På overflaten er The Sisters Brothers  fortellingen om to leiemordere, men historien stikker dypere. Etter hvert blir det også en fortelling om arvesynden – om fedres påvirkning på sønner, og hvordan grådighet og industrialisering fører til miljøødeleggelser.

Jacques Audiard har med The Sisters Brothers vist at westernsjangeren også har relevans i dag.