Erik Poppe og Christian Lo hedret av kinosjefene

Erik Poppe mottok Sølvklumpen for beste norske film for «Utøya, 22. juli». Det var hans fjerde pris fra Kinosjefforbundet, han har tidligere blitt tildelt Sølvklumpen for «Kongens nei», «Tusen ganger godnatt» og «De Usynlige». Juryen sier at «Utøya, 22. juli» er en film med imponerende skuespillerprestasjoner, og en meget sterk hovedrolle. Et vanskelig tema er behandlet med verdighet og respekt, og er medrivende uten å være sentimental.

Christian Lo mottok Sølvklumpen for beste norske familiefilm for road movien «Los Bando». Dette var andre gang Lo vant Sølvklumpen, han har tidligere fått samme pris for «Bestevenner». 

Sølvklumpen har blitt utdelt av Norske Kinosjefers Forbund siden 1958. Blant de tidligere vinnerne er Arne Skouen, Ingmar Bergman, Anja Breien, Knut Bohwin, Espen Thorstensson, Svend Vam og Petter Vennerød, Erik Gustavson, Hans Petter Moland, Aksel Hennie, Bent Hamer, Marius Holst, Joachim Rønning og Espen Sandhaug, Rasmus Sivertsen, André Øverdal og Harald Zwart.