John Travolta drømmer om å bli Bond-skurk

CANNES:
Er det en spesifikk rolle du drømmer om å spille?

– Jeg er ingen Marvel-fan. Men derimot er jeg Bond-fan. Jeg er nok for gammel å spille Bond, men ikke skurken! Jeg håper produsentene ringer meg snart, sier John Travolta.

John Travolta har en imponernde karriere. Cinema møtte ham i Cannes for en karriereprat.

– Det ble mye oppmerksomhet og publisiteten rundt
Grease. Men det var ikke noe problem for meg. Jeg hadde allerede vært med i TV-serien 
Welcome Back, Kotter og var vant med å bli gjenkjent på gata. Det er jo bare hyggelig å møte fans. Dessuten har jeg levd et ganske privat liv og bodd utenfor LA, forteller den ikoniske skuespilleren til Cinema.

 

Familien er viktigst

Interessen for film fikk Travolta i ung alder.

– Moren min introdusert meg for europeisk film, deriblant filmene til Federico Fellini og Ingmar Bergman. Disse filmene gjorde meg interessert i å gjøre menneskelige roller, sier han.

Han forteller at livet har gått fort. 

– Da jeg var tolv år fortalte moren min at livet kom til å gå fort. I en alder av tolv forstår man ikke dette. Men herregud, i dag forstår jeg det! Hvor har alle disse årene blitt av? Jeg kan ikke tro at
Grease hadde premiere for over 40 år siden. For meg føles det som dette skjedde i går. Tiden har gått så fort, særlig de siste årene.

Hva driver deg som skuespiller?

– Det er mange ting som driver meg. Men familien er viktigst. Familien reiser med meg til locations og er ofte med i filmene. I
Gotti spilte jeg mot min kone. I den kommende filmen 
The Poison Rose er datteren Ella med. Går alt etter planen kommer jeg til å regissere en film for sønnen Ben når han er klar, sier Travolta og fortsetter:

– Jeg tror fortsatt at den ultimate rollen for meg ennå ikke er skrevet. Så jeg leter alltid nye, spennende roller. Som skuespiller er min oppgave å gjøre rollene enda bedre og mer interessante enn de er skrevet. Jeg kan gi deg et konkret eksempel:
Saturday Night Fever-manusforfatteren Norman Wexler sa til meg «Jeg skrev denne rollen for deg. Men tolkningen var så mye bedre og annerledes enn jeg noensinne kunne forestilt meg.»

 

Kakebaking på fritiden

Når Travolta ikke jobber, liker han å tilbringe mye tid med kona på kjøkkenet, hvor de har interne bakekonkurranser.

– Overfor kona pleier jeg å late som om jeg bare «slenger» noe sammen på kjøkkenet. Men sannheten er at jeg har de beste oppskriftene, hehe

Noe av det beste han vet er å se på kokkeprogrammer.

– Det er noe av det beste jeg vet. Men jeg liker ikke de programmene hvor folk må konkurrere med hverandre, fordi jeg blir nervøs på deltakernes vegne. Det er alltid noen kokker som skal hakke ned på dem. Jeg liker derimot programmene til Martha Stewart. Damn, hun er god! Alt hun lager ser så utrolig godt ut og det smaker godt, fordi vi har fulgt oppskriftene hennes. Jeg og Kelly lever virkelig livet til Martha.