«Hellboy» – Blodig popcornunderholdning

4

Britiske Neil Marshall har tatt på en skikkelig utfordring med sin Hellboy-filmatisering. Det kreves mot å forsøke å videreføre Hellboy. Han vil uvilkårlige bli målt opp mot Guillermo del Toros to tidligere vellykkede filmatiseringer av superhelttegnerserien med kultstatus fra Dark Horse Comic.

Hellboy er en demonisk antihelt. Han ble født i helvete av flammer for 75 år siden, under andre verdenskrig. Han ble brakt til jorden av den onde Grigori Rasputin for å begå onde handlinger. Tanken var at han skulle forberede verdens undergang, men Hellboy ble reddet av de allierte styrkene under ledelse av professor Broom, grunnlegger av  undergrunnsbevegelsen Bureau for Paranormal Research and Defense (B.P.R.D.).

Verdens undergang

Denne gangen reiser Hellboy til England, hvor han må kjempe mot Blood Queen. Et nederlag i denne kampen kan bety verdens undergang.

I filmen er Hellboy (David Harbour) godt inne i sin karriere som demonjeger hos B.P.R.D. sammen med sin adoptivfar Trevor Bruttenholm (Ian McShane). Sammen med de andre i byrået, jager og fanger de alle slags magiske skapninger som utgjør trusler mot menneskehetens eksistens.

Svakt manus

Hellboy i Neil Marshalls regi er en film uten overraskelser. Et svakt manus forsøkes kompensert med effekter – og her spares det ikke på noe i en film som til tider er ekstremt voldsom og hvor splattereffektene har fått fritt utløp. David Harbour gjør en godkjent innsats som Hellboy under alle lagene med sminke, mens Milla Jovovich i rollen som bloddronningen Nimue fremstår som overraskende blodfattig i sin karakter.

Årers utgave av Hellboy faller gjennom i sammenligning med Del Toros filmatiseringer. Den er blitt en helt streit popcornunderholdning, men forventingene er atskillig større til en filmskaper som har laget vidunderlige horrorfilmer som
Dog Soldiers og The Descent.