«Wisting» redder tv-påsken

Wisting er en krimserie som fanger og byr på både nerve og spenning. Den 10 episoder lange krimserien som i dag har premiere på TV3 og Viaplay fikk i fjor mye oppmerksomhet både grunnet bråk under innspillingen og fordi det rekordstore budsjetter på 110 millioner kroner sprakk. Nå er resultatet klart, og det har vært vel anvendte penger.

 

Seriemorder

Tv-serien er basert på Jørn Liers Horsts bøker
Jakthundene og
 Hulemannen med handlingen hovedsakelig lagt til Larvik og Stavern.

I serien møter vi politietterforsker William Wisting (Sven Nordin) ved Larvik Politikammer. Han er enkemann og jobben er livet hans. Rett før jul blir et lik funnet under et tre på en juletreplantasje utenfor Larvik. Det som i utgangspunkt ser ut som et vanlig drap, viser seg å ha forbindelser til en amerikanske seriemorder med norske aner som er ettersøkt av FBI. Julen skal bli alt annet enn stille for William Wisting.

Samtidig befinner datteren hans seg Larvik. Hun er VG-journalist og jobber med en større feature om ensomhet og død. Datterens reportasje om en ensom avdød nabo krysser politietterforskningen. Far/datter-forholdet settes på prøve når deres interesser krysses. Samtidig har FBI sent to agenter over for å hjelpe til i etterforskningen – heller ikke det er uten problemer.

 

Solid skuespill

Til tross for en noen klassiske tullete klisjeer som at en politikvinne forlater møtet med FBI fordi hun må hente datteren i barnehagen er
Wisting er solid krimserie. Sven Nordin er som alltid god og gir oss en William Wisting vi både tror på og blir glade i, mens Mads Ousdal gir oss hans rake motesetning i rollen som den kranglevorne kollegaen. Også Thea Green Lundberg, som slo gjennom i
Okkupert, er god rollen William Wistings journalistdatter.

 

Klassisk krim

Serieskaperne Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen har laget en klassisk krim med et stort publikumspotensiale. De skal også ha ros fordi det har greid å skape en serie med en klar lokal koloritt i en tid hvor mange filmer og tv-serier med handlingen lagt til Norge spilles inn i utlandet.

Wisting er en sterk krimserie med solide skuespillere og god regi. Årets påske har jeg tenke å tilbringe sammen med William Wisting og hans kolleger.

 

Anmeldelsen er basert på de fire første episodene.