Æresgullpalmen til Alain Delon

Blant Alain Delon legendariske roller er rollen som Tancredi Falconerie i Luchino Viscontis
Leoparden som fikk Gullpalmen i 1963.

Alain Delon har spilt i mer enn  80 filmer. Han debuterte  i 1957 med
Sois belle et tais-toi. Han fikk sitt store gjennombrudd tre år seinere i
Het sol, basert på Patricia Highsmiths roman «Den talenfulle mr. Ripley», og ble beskrevet som den franske  James Dean.  I løpet av sin karriere har Delon jobbet med flere storeregissører som Luchino Vidconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni og Louis Malle.

 

Filmstorheter

Æresgullpalmen er tidligere gitt til film storheter som Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, og Jean-Pierre Léaud og nylig avdøde Agnès Varda.