«Long Shot» – Lettbent romantisk politisk satire

4

Det nærmer seg oppkjøringen til neste presidentvalg i USA. I den anledning har Jonathan Levine laget en film om politikk, romantikk og kjærlighet. Resultatet er blitt en satire ispedd pinlighetshumor.

Journalisten Fred Flarsky (Seth Rogan) er en mann av prinsipper. Han er en hardkokt politisk journalist som sier opp jobben når nettavisen han jobber i får nye eiere som er mer interessert i avkasting enn innhold.

På en mottagelse møter Fred utenriksminister Charlotte Field (Charlize Theron). Hun gjenkjenner ham – hun var barnevakt for ham da hun var seksten og han tretten. Charlotte er et politisk talent utenom det vanlige og har som mål å bli USAs første kvinnelige president. Når hun hører at Fred er uten jobb, tilbyr hun ham jobben som sin taleskriver.

Alle er ikke like entusiastiske over ansettelsen av ham. En ting er  klesstilen – klærne til Fred ser ut til å komme rett fra returboksene til Fretex. Heller ikke hans humor passer inn, mener Charlottes rådgiver Maggie (June Diane Raphael). Enklere blir det selvsagt ikke når det oppstår søt musikk mellom Charlotte og Frank. Maggie er person som styreres av meningsmålinger og de vil ha det til at den kanadiske statsministeren James Steward (Alexander Skarsgård) er den perfekte partneren som vil være med på å løfte Charlotte videre opp på meningsmålingene, derfor må hun bli kvitt Frank.

Long Shot er tydelig inspirert av både presidentvalget i 2016 og metoo. Filmen oser av spilleglede. Kjemien mellom Seth Rogan og Charlize Theron løfter denne enkle fortellingen. Dette er ingen film som vil gå inni filmhistorien, men den byr på lettbent humor og gir deg garantert en god latter.