Suppe på en spiker

3

Det ser ut som det har blitt en ny trend å la kvinner overta rollen i kjente filmserier.

Svindelfilmen Oceans 8 var ikke noen stor opplevelse. Anne Hathaway er nå tilbake igjen i svindelkomedien The Hustle -det burde hun ha spart seg.

Filmen er mer eller mindre en nyinnpilling av Svindlere med stil  fra 1988 med  Michael Caine og Steve Martin i hovedrollene – som igjen var en remake av Bedtime Story fra 1964 med David Niven og Marlon Brando. Historien er eller som i de tidligere utgavene –den handler om å svindle rike folk i Beaulieu-sur-Mer på den franske riveriaen. Forskjellen er at denne gangen er det menn som er ofrene.

I The Hustle er det Anne Hathaway som har fått  Michael Caine rollen som den forfinte ”overklasse”-svindleren, mens den mer ubehøvlete lavstatussvindleren denne gangen er blitt australier i Rebel Wilsons skikkelse.

Forfører og svindler

Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) er en intelligent og sofistikert britisk svindler som opererer på kasinoet i Beaumont-sur-Mer på den franske riviera ved hjelp av sin tjener og sin korrupte lesbiske politikjæreste. Hun forfører velstående menn og stjeler pengene deres. På toget fra Sveits møter hun den australske småsvindleren Penny (Rebel Wilson) som skryter av sine små prestasjoner. Bekymret for at Penny skal ødelegge svindelmarkedet i den lille byen, forsøker hun å få henne til å reise til en annen by. Penny dukker likevel opp og de finner ut at det er best å bli ”partners in crime” – samtidig om de utfordrer hverandre innen svindelens kunst.

Blir ikke forløst

Det største problemet med The Hustle er at vi har sett hele historien atskillig bedre to ganger tidligere. Regissør Chris Addison har stukket av med Emmy to ganger for tv-serien Veep. Denne gangen virker det som han har fått på seg en tvangstrøye. Han greierer ikke  å forløse historien eller tilføre den noe nytt utenom å skifte kjønn på svindlerne og ofrene.

The Hustle er nok et bevis på at det skal mer enn et kjønnsskifte til for å skape en god komedie. To dyktige skuespillere som Oscarvinneren Anne Hathaway og Rebel Wilson hadde fortjent noe bedre enn dette. Gi dem et originalmanus neste gang i stedet for å koke suppe på en spiker.