Skuespiller arrestert etter fluktforsøk over en åker

Sebastian Ljungblad ble arrestert etter å ha forsøkt å flykte over en  åker etter å ha gjemt seg for politiet i fire måneder. 17. mai ble han arrestert under en tumult på en åker utenfor Norrköping.

Sebastian Ljungblad mistenkes for grov svindel og syv tilfeller av forsøk på alvorlig svindel, ifølge arrestordren fra januar. Forbrytelsen er såkalt «vishing», noe som betyr at han har ringt opp eldre mennesker og prøvd å lure fra dem penger. Hovedmannen og fem andre har allerede blitt tiltalt for bedrageriene. Sebastian Ljungblad ble tiltalt i sitt fravær i januar mens han var i Thailand. Siden da har han vært internasjonalt etterlyst.

 

Bodde i liten hytte

Aftonbladet skriver at 23-åringen under våren periodevis bodde i en liten hytte på landet, og at det var der han endelig ble arrestert. Ifølge avisens informasjon spanet politiet på ham torsdag. Ved 14-tiden dukket Ljungblad opp og oppdaget politiet og forsøkte å flykte.

 

Guldbagge-nominert

Sebastian Ljungblad ble i februar Guldbagge-nominert for beste hovedrollen sin i
Goliat som er han filmdebut.  I filmen møter vi ham som den 17-årige Kimmie som motvillig følge farens kriminelle fotspor for å forsørge familien med to småsøsken og en ufør mor når faren skal inn til soning. Nå må Sebastian Ljungblad selv sone.