Nå kommer ny «Elling»-film

Romanen som kom ut sist uke har fått strålende kritikker, og filmselskapet gleder seg til å ta historien videre til lerretet.

– Vi sikret oss filmrettighetene for et par måneder sier, sier produsent Turid Øversveen som skal produsere filmen sammen med Håkon Øverås.

– Det er med stor respekt for både Ambjørnsen og Elling at vi nå er i gang med manusarbeidet. I likhet med de tidligere historiene om Elling er denne fortellingen både morsom, trist og rørende. Med andre ord, et fantastisk utgangspunkt for å lage en god film, fortsetter Øversveen entusiastisk.

 

Romanen hylles

Romanen
Ekko av en venn har blitt fantastisk godt mottatt. VGs anmelder hyller comebacket og triller 6’er på terningen samtidig som Elling nå også gjør seg klar for reunion med kinopublikummet.

Axel Hellstenius, som skrev manus til de to første filmene om hele Norges yndlingskarakter, 
Elling og 
Mors Elling, er manusforfatter for den kommende filmen. Ingvar Ambjørnsen vil også være involvert i manusarbeidet sammen med Hellstenius.

 

Den fjerde filmen

Det er laget tre filmer fra Ambjørnsens romanunivers om Elling, 
Elling (2001), 
Mors Elling (2003) og 
Elsk meg i morgen (2005). Alle filmene ble svært godt mottatt av publikum og ble sett av nærmere 1,5 million kinoseere tilsammen. 
Elling ble nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2002.