Klart for ny norsk HBO-serie

Ny, norsk originalproduksjon skapt og skrevet av danske Kim Fupz Aakeson og regissert av islandske Dagur Kári.

HBO Europe utvider listen av nordiske serier med sin andre norske originalproduksjon, Utmark, som starter innspillingen i Norge i sommeren. Utmark er en dramakomedie som finner sted i en liten norsk bygd, litt nord for ingenmannsland. I den åtte episoder lange tv-serien følger vi eventyrene til en optimistisk ny skolelærer som håper på en ny start. Han kommer inn i en liten, isolert norsk by midt i ingensteds.

Hevnspiral

En sau er bitt i hjel på beite. En hund har rømt. En kone forlater sin mann. Slik begynner hevnspiralen, som omfatter en hel bygd.
En friluftselskende spritsmugler, en konfliktsky lensmann, en alkoholisert sauebonde, en gudsforaktende pastor, en sørgende hallik…alle kjenner alle i dette lille, isolerte hjørnet av landet. En optimistisk skolelærer flytter til bygda, og ser frem til en ny start i livet. Men stemningen er merkelig og vill her oppe i nord. Og på et lite sted, går det ikke alltid bra for utenforstående…

Serien i åtte deler er skapt og skrevet av danske Kim Fupz Aakeson (En ganske snill mann, Kraftidioten) og regissert av islandske Dagur Kári (Voksne mennesker, The Good Heart, Historien om den sjenerte giganten)..

 Flere nordiske HBO-serier

Utmark føyer seg i rekken av HBO Europes nye nordiske serier, som Gösta, skrevet og regissert av Lukas Moodysson (premiere 1. juli); Beforeigners fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, skaperne av Lilyhammer (premiere 21. august); og Björnstad, regissert av Peter Grönlund, som for tiden er i produksjon.