Child´s Play

«Child’s Play» – dukken fra helvete

5

Når 10-årige Andy får den høyteknologiske dukken Buddi i bursdagsgave kommer også ondskapen inn i hjemmet.

Lars Klevberg er nok en norsk regissør som har skapt seg en karriere i Hollywood. Det begynte med Polaroid som forsvant i dragsuget til Weinstein, men som nå er ute. Men det er årets Child´s Play som er hans store gjennombrudd.

Feilprogrammert

Når en arbeider på en leketøysfabrikk i Vietnam får sparken, hevner han seg med å feilprogrammere den populære ”Buddi”-dukken utstyrt med kunstig intelligens – før han begår selvmord.

Child's Play (2019) 90min | Horror | 19 July 2019 (Norway) Summary: A mother gives her 13-year-old son a toy doll for his birthday, unaware of its more sinister nature, he also kills people who disobeyed Andy.
Countries: Canada, USALanguages: English, Vietnamese

Karen, som jobber i et varehus får denne spesielle dukken i retur da hans opprinnelige eiere ikke liker at hans øyne blir røde. Andys mor klarer å redde ham fra å gå rett i søpla.Hun beholder den og gir den i fødselsgave til sin ti år gamle sønn Andy.

Andy har problemer med å sosialisere seg med nabolagbarna fordi han er ny, og fordi de plager ham for å bruke høreapparat. Når Andy og Chucky knytter bånd, er det ikke minst fordi de ikke har noen andre.  Chuckys inntreden i familien får uante konsekvenser for den lille familien og omgivelsene. Dukka er ute av kontroll og blod og død følger i dens kjølevann.

Kunstig intelligens tar egne grep

I stedet for å være en seriemorderens sjel fanget i en dukke, er den nye Chucky bare en robot «Buddi»-dukke som misforstår hva som vil gjøre hans nye venn Andy lykkelig. Chucky levere i vår nye verden hvor alt og alle er koblet opp mot nettskyen.

Chucky tar sine egne avgjørelser. Når en katten klorer Andy, går den rett inn på Chuckys shit liste. Dukken er villig til å drepe for å gjøre Andy glad. Det begynner med katten og forsetter med den hyggelige eldre nabodamen. Andy innser etter hvert at han er nødt til å ”drepe” Chucky, men det er lettere sagt enn gjort.

Dristig

Bare ideen om å gjør en nyinnspilling av Tom Hollands skrekkfilm fra 1988 er i seg selv et dristig grep, men Lars Klevberg lykkes og resultatet er helt klart bestått. Child’s Play er en film full av referanser til skrekkklassikere. Det er en film som både skremmer og underholder – slik en god skrekkfilm skal.