«Nordsjøen» blir en ny stor og spektakulær spenningsfilm.

Nå eksploderer det i «Nordsjøen»

Nå kommer en ny spenningsfilm fra folkene bak Bølgen og Skjelvet. Innspillingen av Nordsjøen starter nå.

Lille julaften 1969 annonserte den norske regjeringen en nyhet som skulle forandre Norge for alltid: Ett av verdens største oljefunn til havs var et faktum. Ekofisk var starten på et økonomisk eventyr uten sidestykke.

Men aner vi helt konsekvensene av våre operasjoner på havbunnen? Kan vi være sikre på at 50 års erfaring har gitt oss alle svar?  Hvor lenge vil eventyret vare og hvordan vil det ende? Svarene kommer i Nordsjøen, som blir en ny stor og spektakulær spenningsfilm.

Solide manusforfattere

Manusforfatterne er Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, som til sammen står bak noen av de største filmene i norsk filmhistorie med blant annet Hodejegerne, Buddy, Bølgen, Skjelvet og Kongens Nei.

– Kjærligheten til den klassiske actionfilmen og den storslåtte spenningsfilmen sitter i ryggraden hos alle oss i Fantefilm. Derfor er det helt fantastisk å kunne skrive en slik film hvor vi tar utgangspunkt i både norsk natur og norsk virkelighet. Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenariet» og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver. Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse, sier Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

Skjelvet-regissør

John Andreas Andersen er en av de mest erfarne filmskaperne vi har i Norge. Foruten regi på blant annet storfilmen Skjelvet fra 2018 har John Andreas uvurderlig erfaring som en av Norges dyktigste filmfotografer.

– Jeg liker perspektivene – det lille mennesket mot de brutale naturkreftene som finnes i Nordsjøen, sier han. – Man kan si det er naturen på sitt mest voldsomme og primitive. I millioner av år har den hatt sin egen syklus. Nordsjøen var her før oss og den kommer helt sikkert til å være her etter oss.

Film starter innspillingen nå og får premiere høsten 2021.