«The Dead Don't Die» - Skrekkelig morsomt av Jim Jarmusch
4Skrekk/Komedie

Jim Jarmusch har samlet en rekke kjente ansikter i det som har blitt  en absurd  og underholdende zombiekomedie. Bill Murray og Adam Driver tar buddy cop-sjangeren til nye høyder.

«Det vil ende dårlig,» sier politikonstabel Ronnie (Adam Driver) , «hvordan vet du det?» spør hans eldre kollega Cliff (Bill Murphy). «Jeg vet det, fordi jeg har lest hele manuset.»

De to får etter hvert nok med å mose zombier i en zombiefilm som har tatt klimadebatten til nye høyder. Fracking i forbindelse med oljeleting ved Nordpolen har gjort at jorden har tiltet, klima og døgnet endres – og de døde våkner. Zombiene graver seg ut av sine graver på kirkegården og begynner å spise mennesker levende. Centervilles åtte hundre innbyggere gripes av panikk. Den eneste måten å stoppe dem på er ved halshugging.

 

Filmen er rett og slett underholdende. Jim Jarmusch tar den helt ut i det absurde i en film hvor Sturgill Simpsons titulære sang spilles utallige ganger. Plottet går i alle retninger med en rekke absurde karakterer – som blant annet Tilda Swintons finurlige skotske samurai Zelda Winston. Den mest normale i filmen er  Chloë Sevignys politi-Mindy som representerer fornuften i absurd verden. Ensemblet byr ellers på  Iggy Pop, Tom Waits og Steve Buscemi.

 er en stilistisk og underholdende zombiekomedie og en hyllest til slashersjangeren. Jarmusch kunne i midlertid vært litt ivrigere i klipperommet – men bevares dette er til tider skrekkelig morsomt.
The Dead Don't Die (2019) 104min | Comedy, Fantasy, Horror | 23 August 2019 (Norway) Summary: The peaceful town of Centerville finds itself battling a zombie horde as the dead start rising from their graves.
Countries: USA, SwedenLanguages: English

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen