«The Dead Don’t Die» – Skrekkelig morsomt av Jim Jarmusch

4
Skrekk/Komedie

Jim Jarmusch har samlet en rekke kjente ansikter i det som har blitt  en absurd  og underholdende zombiekomedie. Bill Murray og Adam Driver tar buddy cop-sjangeren til nye høyder.

«Det vil ende dårlig,» sier politikonstabel Ronnie (Adam Driver) , «hvordan vet du det?» spør hans eldre kollega Cliff (Bill Murphy). «Jeg vet det, fordi jeg har lest hele manuset.»

De to får etter hvert nok med å mose zombier i en zombiefilm som har tatt klimadebatten til nye høyder. Fracking i forbindelse med oljeleting ved Nordpolen har gjort at jorden har tiltet, klima og døgnet endres – og de døde våkner. Zombiene graver seg ut av sine graver på kirkegården og begynner å spise mennesker levende. Centervilles åtte hundre innbyggere gripes av panikk. Den eneste måten å stoppe dem på er ved halshugging.

 

Filmen er rett og slett underholdende. Jim Jarmusch tar den helt ut i det absurde i en film hvor Sturgill Simpsons titulære sang spilles utallige ganger. Plottet går i alle retninger med en rekke absurde karakterer – som blant annet Tilda Swintons finurlige skotske samurai Zelda Winston. Den mest normale i filmen er  Chloë Sevignys politi-Mindy som representerer fornuften i absurd verden. Ensemblet byr ellers på  Iggy Pop, Tom Waits og Steve Buscemi.

 er en stilistisk og underholdende zombiekomedie og en hyllest til slashersjangeren. Jarmusch kunne i midlertid vært litt ivrigere i klipperommet – men bevares dette er til tider skrekkelig morsomt.
The Dead Don't Die (2019) 104min | Comedy, Fantasy, Horror | 23 August 2019 (Norway) Summary: The peaceful town of Centerville finds itself battling a zombie horde as the dead start rising from their graves.
Countries: USA, SwedenLanguages: English