Dwayne «The Rock» Johnson er verdens best betalte skuespiller på herresiden. Mellom 1. juni 2018 og 1. juni 2019 samlet stjernen inn mer enn 89 millioner dollar fra filmer og andre sidevirksomheter, og topper forretningsmagasin Forbes´  årlige liste.

I fjor dukket Johnson opp i filmene Skyscraper og Rampage. I høst er han aktuell med roller i Fast and Furious-spinoffen  Hobbs & Shaw og Jumanji: The Next Level.

Andreplassen på listen holdes av Chris Hemsworth, som dukket opp i rollen som «Thor» i en rekke Marvel-filmer, og på tredjeplass er Robert Downey Jr . Felles for alle tre er at i tillegg til å gi dem en fast sum, gir filmkontraktene dem også en del av overskuddet som filmene gir, ifølge Forbes.

Fjorårets best betalte, George Clooney, faller utenfor Forbes topp ti-liste denne gangen. Stjernen har tatt et skritt tilbake fra skuespilleryrke de siste årene, men klarte i fjor å komme helt til topps etter at tequila-selskapet han startet begynte ble solgt for en milliard dollar.

Inntektene i millioner dollar:

1. Dwayne Johnson, 89,4

2. Chris Hemsworth, 76,4

3. Robert Downey Jr, 66

4. Akshay Kumar, 65

5. Jackie Chan, 58

6. Bradley Cooper, 57

6. Adam Sandler, 57

8. Chris Evans, 43,5

9. Paul Rudd, 41

10. Will Smith, 35

Kilde: Forbes

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen