Edward Norton på morderjakt i New York

«Det er noe som kollapser, og det er stort.» Se intriger og drama utfolde seg i traileren til  Motherless Brooklyn med Edward Norton, Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin og Willem Dafoe.
Lionel Essrog (Edward Norton), en ensom privatdetektiv som lever med Tourette-syndrom. Han må løse drapet på sin mentor og eneste venn, Frank Minna (Bruce Willis). Han har kun noen få ledetråder og motoren for hans tvangstanker, avslører Lionel nøye bevoktede hemmeligheter som holder skjebnen til New York i balanse.

I et mysterium som tar ham fra gin-gjennomtrukne jazzklubber i Harlem til den røffe slummen i Brooklyn og til slutt inn i de forgylte salene til New Yorks maktelite. Lionel sliter med kjeltringer, korrupsjon og den farligste mannen i byen  for å ære sin venn og redde kvinnen som kan være hans egen frelse.

Edward Norton har regissert, skrevet manus, produsert og har hovedrollen i Motherless Brooklyn. Filmens reise til kinolerretet startet i 1999 da Norton så det filmatiske potensialet i Jonathan Lethems roman «Motherless Brooklyn». Helt fra begynnelsen har  Norton ønsker å flytte Lethems samtidsdrama til  1950-tallet – en tid med stor forandring i New York City.

Filmens stjernegalleri  inkluderer Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Cherry Jones, Michael Kenneth Williams, Leslie Mann, Ethan Suplee, Dallas Roberts, Josh Pais, Robert Ray Wisdom, Fisher Stevens, Alec Baldwin og Willem Dafoe.

Motherless Brooklyn har verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto 10. september.