Apokalyptisk spill blir film

Det populære spillet «Metro 2033» blir film. Allerede neste år starter innspillingen av den russiske apokalypseskildringen.

Det dystopiske sci-fi-eventyret «Metro 2033» blir film, melder Variety. Den kritikerroste spillserien er solgt i millioner av eksemplarer over hele verden og er basert på forfatteren Dmitrij Gluchovskys romantrilogi.

I en pressemelding sier Gluchovsky at han har nektet å akseptere flere filmtilbud gjennom tidene, men at han endelig har funnet et team han har tillit til. – Ambisjonene våre viste seg å være de samme, å lage en storfilm i verdensklasse.

Den første boken ble utgitt i 2002 via Internett og ble deretter en internasjonal bestselger. Spilltolkningen debuterte i 2010 og ble fulgt opp av «Metro: Last Light» tre år senere. Det siste tilskuddet, «Metro Exodus», kom ut tidligere i år.

Bøkene og spillene handler om et dystopisk Moskva, der innbyggerne prøver å overleve i byens t-banesystem etter en atomkrig.

Filmen forventes å ha premiere i 2022. Innspillingen begynner neste år.