Actionthriller fra Strømstad-ferja med Kristoffer Joner

Strømmetjenesten Viaplay lager actionthriller på Strømstad-ferga i ny dramaserie med Kristoffer Joner i hovedrollen. Maskineriet har akkurat startet innspilling i Sandefjord og har premiere på Viaplay til neste år.

Olle (spilt av Kristoffer Joner) er en vanlig familiemann som våkner på bilfergen mellom Sandefjord og Strømstad etter en fuktig jobbkonferanse. Han husker ingenting, men finner en sekk med kontanter, en pistol og en finlandshette ved siden av seg. Det blir opp til Olle å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor, før politiet får tak i ham.

Dette er utgangspunktet for Viaplays nyeste dramasatsning, «Maskineriet», som beskrives som en actionfylt thriller på åtte episoder fra grenseområdet mellom Norge og Sverige. Serien regisseres av Richard Holm (Heder, Johan Falk, Gåsmamman).

Fra Bølgen til bølger

Hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner har gjort stor suksess de siste årene med blant annet katastrofefilmene Bølgen og Skjelvet. I Maskineriet spiller han en desperat familiefar som må overbevise både politiet, og sin egen familie, om sin uskyld.

– Jeg takket ja til rollen fordi det er noe helt nytt, noe jeg ikke har sett før. Det her er noe jeg selv vil se på TV, forteller Joner.

Han tror at Maskineriet vil treffe et stort publikum.

– «Maskineriet» har så mye ved seg. Det er en gavepakke til de som er glad i skikkelig bra action, men kanskje ikke for sarte sjeler, advarer han.

Å få spille i rollen som «Olle» mener Joner er enhver skuespillers våte drøm.

– For å si det sånn… One man – one deadly secret! Hva mer kan man ønske seg som skuespiller?

Regissør Richard Holm får mye skryt av Joner. De to er blitt gode venner siden produksjonen startet.

– Å få jobbe med Richard Holm som regissør er helt fantastisk. Vi har jobbet sammen nesten døgnet rundt ganske lenge nå, og fortsatt vil man bare ha mer. Det er fantastisk å se en mann som elsker jobben sin så mye, og det smitter virkelig over på resten av oss.

Ingenting er svart eller hvitt

I tillegg til Joner finner man de norske skuespillerne Julia Schacht (Melk, Kampen om Tungtvannet), Bjørn Sundquist og Rune Temte (Captain Marvel) i sentrale roller.

Regissør Richard Holm har store planer med den nye Viaplay Original-serien, som i tillegg til de nevnte norske navnene har noen av Sveriges mest ettertraktede skuespillere på rollelisten.

Som inspirasjon til serien nevner han blant annet Jason Bourne og den norske suksesserien Nobel.

– Maskineriet er en actionserie som kommer til å få seerne til å svette i sofaen. Det vil føles som at du selv spiller hovedrollen, forteller Holm.

Han peker på at serien ikke har en klassisk «god mot ond»-handling.

– Det som skiller Maskineriet fra andre serier er den realistiske tonen. Du vil ikke finne helter eller skurker slik du kanskje er vant med. Ingenting er svart eller hvitt. Dette handler om vanlige mennesker som blir satt under et ekstremt press og finner seg i situasjoner der alt står på spill.

Regissøren hyller også Joners innsats, og forteller at han har fått en kompis for livet i den norske skuespilleren, som også har bidratt på manussiden.

– Å få jobbe med så mange dyktige og lidenskapelige skuespillere fra både Norge, Sverige og Finland er luksus. Med Kristoffer Joner har jeg fått en filmkompis for livet. Han har vært med og hjulpet til med manuset og er veldig involvert i arbeidet med alle karakterene, forteller Holm fornøyd.