Shutter Island -manusforfatteren jobber med Stefano Sollima etter en idé av Sergio Leone.
Den amerikanske forfatteren Dennis Lehane er godt kjent av filmelskere for titler som Mystic River, Gone Baby Gone og Shutter Island. Hardkokte gangsterhistorier som i hendene på dyktige regissører har blitt spennende og kirtikerroste filmer.

Hans neste prosjekt vil være et western-inspirert manus, etter en idé fra Sergio Leone selv. I Colt følger vi tre barn i alderen 12-13 år som kommer over et våpen, og til slutt blir kriminelle. Det vil være en oppveksthistorie rettet mot et yngre publikum, skriver Variety.

Regissør Stefano Sollima (Suburra, Sicario 2) forteller hvordan dette italienske prosjektet endte hos Lehane:

– Hvis du vil spille inn filmen på engelsk, må du selvfølgelig finne en fantastisk amerikansk forfatter som kan få karakterene til å snakke og leve i en virkelighet som er annerledes enn vår.

Innspillingen begynner i Canada innen utgangen av 2020.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen