Se det første klippet fra «Spionen»

Filmen er basert på den utrolige og sanne historien om Sonja Wigert, Nordens største diva og mest kjente skuespiller på 40-tallet, og hennes rolle som dobbeltagent under andre verdenskrig.

Spionen har premiere 18. oktober og endelig er traileren klar. Det er Ingrid Bolsø Berdal som spiller den krevende rollen som Sonja Wigert, mens svenske Jens Jonsson står for regien.

Sterk kvinnerolle

Filmen handler om en kvinne som ble elsket som skuespiller på scenen og på kinolerretet, men som aldri fikk full anerkjennelse for sin mest krevende rolle: Nemlig den hun spilte etter stram regi fra den svenske etterretningstjenesten som dobbeltagent i Oslo og i Stockholm.

Sonja Wigert (1913-1980) ble født på Notodden og vokste opp i Skien. Hun flyttet senere til Sverige hvor hun gjorde karriere som film- og teaterskuespiller. Hennes norske gjennombrudd kom da hun vant en konkurranse om å bli Norges Greta Garbo i 1934, og hun ble etterhvert en av Nordens ledende stjerner innen film- og teaterverdenen.

Skandinavisk diva

– Hun levde et fantastisk spennende liv. Det fantes kvinner som satte livet sitt på spill og ofret mye under krigen, og som ikke fikk den heltestatusen de fortjente. Under andre verdenskrig ble Sonja Wigert rekruttert som spion av svensk etterretning fordi de mente hun hadde evnen til komme i kontakt med høytstående tyske offiserer. Det var en innsats som kostet. Til tross for at hun var anti-nazist, klarte hun ikke å renvaske navnet sitt etter krigen. Da freden kom måtte Wigert forsvare sin ære for å overleve som skuespiller og menneske, sier produsent Håkon Øverås.

Ved utbruddet av andre verdenskrig, lever Sonja Wigert som diva og stjerne i Stockholm, samtidig som hun har en filmkarriere i det okkuperte Norge. Her fanger hun raskt oppmerksomheten til Josef Terboven – Hitlers rikskommisær i Norge. På svensk side, blir Wigert rekruttert av svensk etterretning som spion, og pleier intim kontakt med Terboven, som på sin side overtaler henne til å spionere på svenskene. Med faren i fengsel på Grini, og en gryende kjærlighetshistorie til en ungarsk diplomat i Stockholm, må Sonja bevege seg på en stram line for å håndtere et spill – og en rolle – som får fatale følger for henne. Filmen er basert på biografien om Sonja Wigert, skrevet av Iselin Theien.

Norske og svenske stjerner

Ingrid Bolsø Berdal spiller rollen som Sonja Wigert. Berdal har flere hovedroller bak seg, og slo gjennom som filmskuespiller med filmen Fritt Vilt,som hun fikk Amandaprisen for beste skuespiller for. Det internasjonale gjennombruddet kom kort tid etter med HBO-serien Westworld, en prestasjon Berdal har høstet stor anerkjennelse for.

Rolf Lassgård har rollen som Thorsten Akrell (svensk etteretningsagent). Lassgård er en av Sveriges mest anerkjente skuespillere, og har en stor karriere bak seg fra teater og film. Han her mest kjent for norskere seere som Gunvald Larsson i filmatiseringen av Beck-romanene og senere også som Kurt Wallander fra Mankells kjente krimunivers. I En mann ved navn Ove gjorde Rolf Lassgård braksuksess i Norge.

I øvrige roller blant annet Edvin Endre, Gitte Witt, Ingrid Vollan, Anders T. Andersen og Erik Hivju.