James Bond har inntatt Italia

Nå spilles det inn spektakulære scener med filmhistoriens kanskje mest kjente bil.  

Daniel Craig, Léa Seydoux og regissør Cary Joji Fukunaga har ankommet den italienske småbyen Matera for å fortsette innspillingen av den tjuefemte Bond-filmen No Time to Die.

Tidligere i år har de filmet spektakulære scener i Norge (Nittedal, Lutvann og Atlanterhavsveien), Jamaica, Skottland og London. Den historiske byen Matera er en del av UNESCOS verdensarvliste, og er i år europeisk kulturhovedstad. Matera er et yndet sted for filminnspillinger på grunn av unike omgivelser og attraktive filmincentiver. Filmer som Mel Gibsons The Passion of the Christ, Ben Hur og Wonder Woman har blitt spilt inn i den italienske småbyen.

Elsket av filmskaperne

Bond-skaperne er kjent for å returnere til innspillingsland de har vært i. From Russia with Love (1963) var den aller første Bond-filmen som ble spilt inn i Italia, nærmere bestemt Venezia. Siden den gang har de vendt tilbake til Venezia flere ganger, og de har også besøkt Comosjøen, Siena, Talamone, Roma, Sardinia, Cortina og Gardasjøen. De har lenge ønsket å spille inn scener i Matera. Allerede i 2007 så Bond-skaperne på aktuelle lokasjoner. Nå, tolv år senere, er Bond endelig på plass!

Halsbrekkende biljakt i trange gater

For første gang på flere tiår vil vi få se agent 007s signaturbil i en spektakulær og ellevill biljakt. Vi snakker så klart om den ikoniske, sølvgrå Aston Martin DB5 – som Bond kjørte for første gang i Goldfinger (1964). Bilmodellen har flere ganger blitt kåret til verdens mest berømte bil. Det har allerede lekket ut massevis av bilder og videoer fra innspillingen av biljakten, som ligger an til å bli et høydepunkt i det som er verdens lengstlevende filmfranchise. Den massive actionsekvensen involverer flere biler, motorsykler og hundrevis av statister – og Daniel Craig gjør i tradisjonen tro flere av sine egne stunts.

Innspillingen av No Time to Die vil vare til og med slutten av oktober. Norsk kinopremiere blir i april 2020. Endelig dato er foreløpig ikke bekreftet.