Trampeklapp for Renee Zellweger i Toronto – spås Oscar for «Judy»

– I mine 15 år på TIFF har jeg aldri sett en stående ovasjon som det Renee Zellweger fikk for Judy, sier Varietys redaktør Jenelle Riley på Twitter.

Den varme mottakelsen av Zellweger kommer i kjølevannet av positive anmeldelser av Judy. I  Zellweger rollen som den ikoniske sangerinnen og skuespilleren Judy Garland, som døde av en overdose som 47-åring.

Vant Oscar i 2003

Skulle Renee Zellweger være heldige nok til å vinne en Oscar for sin rolle i Judy, vil dette ikke være første gang hun står på scenen for å motta den gyldne statuetten. Selv om Renee Zellweger er mest kjent for sin rolle som enslige kvinne Bridget Jones-trilogien med samme navn så vel som for rollen som Roxie Hart i musikalen Chicago,  vant hun sin første Oscar for en mye mindre kjent film.

I 2003 vant hun både en Oscar, en Golden Globe og en BAFTA-pris for sin birolle i dramaet Cold Mountain der andre Jude Law og Nicole Kidman hadde hovedrollene.

Og entusiasmen i Toronto kan godt hjelpe deg med å skaffe 50 år gamle Zellwegers oppmerksomhet og støtte for en kommende Oscar-nominasjon, skriver BBC, og (…) filmen er et fint utstillingsvindu for Zellweger, som av åpenbare grunner allerede er en potensiell mottaker.
– Transformasjonen hennes er ganske forbløffende, sier Screen Daily sin anmeldelse.

– (…) hun spiller Garland med stor kjærlighet og følelser som noen som har vært ‘over regnbuen’ og tilbake igjen, skriver Variety med en dårlig skjult referanse til en av Judy Garlands mest ikoniske sanger, ‘Over the Rainbow’.