Den sørkoreanske regissøren Park Chan-wook gjester den 29. utgaven av Film fra Sør og vil motta æresprisen under åpningen av festivalen 7. november.

Årets Film fra Sør-festival går av stabelen 7.-17. november, og vi starter festivalen med storslått besøk av den verdenskjente regissøren Park Chan-wook. Den sørkoreanske filmskaperen mottar festivalens ærespris under åpningsseremonien 7. november. Før åpningsfilmen Parasitt, regissert av Bong Joon-ho, viser vi derfor også Park Chan-wooks berømte kortfilm Night Fishing (2011) som vant prisen for beste kortfilm på Berlinalen.

– Å få selveste Mr. Oldboy, Park Chan-wook, på besøk til Film fra Sør rager som et av de mest profilerte besøkene vi noensinne har hatt. Med filmer som Kammerpiken, hevntrilogien (Sympathy for Mr Vengeance, Lady Vengeance og Oldboy) og Thirst, står Park på toppen av det ypperste som er laget innen koreansk film de siste tiårene. Vi gleder oss vilt til å dele ut festivalens ærespris til denne enestående filmkunstneren, sier kunstnerisk leder i Film fra Sør, Lasse Skagen.

Chan-wook Park Director, Writer, Producer Biography: Chan-wook Park was born on August 23, 1963 in Seoul, South Korea. He is a director and writer, known for Kammerpiken (2016), Thirst (2009) and Oldboy (2003). He is married to Eun-hee Kim. They have one child.
Born: August 23, 1963 | Seoul, South Korea
Known For

Større retrospektiv

Park Chan-wook er en av verdens mest anerkjente, nålevende regissører, og har en allsidig filmografi. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area og Oldboy, som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003. Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer, og med en allsidig filmografi som inneholder både langfilm, dokumentarer og kortfilmer er det naturlig å gi plass til et større retrospektiv i forbindelse med festivalbesøket. 

Park Chan-wook vil være tilstede på åpningen av Film fra Sør den 7. november kl. 17.30 på Klingenberg kino

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen