(From L-R): Sam Rockwell, Scarlett Johansson and Roman Griffin Davis in the film JOJO RABBIT. Photo by Larry Horricks. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

«Jojo Rabbit» stakk av med publikumsprisen i Toronto – får Norgespremiere i Tromsø

Regissør og manusforfatter Taika Waititis satire Jojo Rabbit hentet hjem publikumsprisen under søndagens prisutdeling på Toronto Film Festival. Den slo forhåndsfavorittene Marriage Story (Noah Baumbach) og Parasitt (Bong Joon Ho).

Publikumsprisen på Toronto Film Festival har de seneste årene vist seg å være en sterk prediksjon på både nominasjoner til og vinnere av Oscar for beste film. Dette inkluderer blant andre La La Land, 12 Year’s a Slave, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Silver Linings Playbook og årets vinner Green Book. Jojo Rabbit er dermed en av årets sterkeste Oscar-kandidater.

Jojo Rabbit følger den tyske gutten Jojo, spilt av Roman Griffin Davis, under andre verdenskrig og hans fantasivenn Adolf Hitler, spilt av Taika Waititi selv. På rollelisten står også Scarlett Johansson, Alfie Allen, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell, Stephen Merchant og Rebel Wilson.

Jojo Rabbit får Norgespremiere på filmfestivalen i Tromsø  i januar for deretter å rulle den ut over hele landet.