To og et halv år etter sin død er det premiere på Michael Nyqvist siste film, A Hidden Life, i regi av Terrence Malick. Film får amerikansk premiere i desember og norsk premiere 20. januar.

Også Bruno Ganz, som døde tidligere i år, spiller i filmen. Michael Nyqvist spiller en østerriksk biskop i andre verdenskrig-dramaet A Hidden Life. Det historiske dramaet debuterte i Cannes til fantastiske anmeldelser. Mange hyller filmen som Malicks største prestasjon siden hans Gullpalmevinner Three of Life. Sistnevnte fikk Oscar-nominasjoner for beste film, beste regissør og beste fotograf.

Inglourious Basterds-skuespiller August Diehl i hovedrollen. Filmen er basert på den sanne historien om den samvittighetsfulle østerrikske bonden Franz Jägerstätter, som ble fengslet etter å ha nektet å kjempe for Det tredje riket.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen