Game of Thrones sesong 8 var den store vinneren da de kreative Emmy-prisene, Creative Arts Emmys, ble delt ut i helgen. Flere blir det garantert når den store Emmy-Gallaen går av stabelen til helgen.

Emmy startet prisutdelingen  i helgen med to kvelder priser dedikert til de krativt involverte – som sminke, kostyme, stunts og biroller. De to store strømmegigantene stakk av med det meste; HBO plukket opp 25 Emmy-statuetter mens Netflix fikk 23.

Game of Thrones  sesong 8 fik hele ti priser. Det lover godt før de tunge prisene deles ut til helgen. Serien har rekorden i år hele 32 nominasjoner. Miniserien Tsjernobyl mottok syv Emmy, inkludert for beste musikk.

Michael Jackson-dokumentaren Leaving Neverland vant prisen for beste dokumentar. Queer Eye fra Netflix ble kåret til beste reality-serie.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen