Game of Thrones sesong 8 var den store vinneren da de kreative Emmy-prisene, Creative Arts Emmys, ble delt ut i helgen. Flere blir det garantert når den store Emmy-Gallaen går av stabelen til helgen.

Emmy startet prisutdelingen  i helgen med to kvelder priser dedikert til de krativt involverte – som sminke, kostyme, stunts og biroller. De to store strømmegigantene stakk av med det meste; HBO plukket opp 25 Emmy-statuetter mens Netflix fikk 23.

Game of Thrones  sesong 8 fik hele ti priser. Det lover godt før de tunge prisene deles ut til helgen. Serien har rekorden i år hele 32 nominasjoner. Miniserien Tsjernobyl mottok syv Emmy, inkludert for beste musikk.

Michael Jackson-dokumentaren Leaving Neverland vant prisen for beste dokumentar. Queer Eye fra Netflix ble kåret til beste reality-serie.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen