– Det kan blir flere Rambo-filmer, sier Sylvester Stallone til Cinema

CANNES: – Vi får se om dette virkelig er den siste filmen. Rambo kan overleve, forteller Sylvester Stallone til Cinema.

Første gang vi møtte John Rambo var i 1982. Filmen First Blood ble en slik publikumssuksess at det ble laget tre oppfølgere. Og nå er det tid igjen – elleve år etter nummer fire er det tid for Rambo – Last Blood.

Den første filmen var basert på David Morrells bok «First Blood». En Vietnam-veteran blir provosert av lokalt politi, noe som resulterer i en voldelig krig i skogen. Etter at en rekke politifolk ble drept, blir John Rambo skutt av sin tidligere kommandør, som ble kalt inn. Imidlertid endte filmversjonen med at Rambo overlevde. I de følgende tre filmene brukte han kampferdighetene sine i Vietnam, Afghanistan og Burma.

Kidnapping

I Rambo V er hovedpersonen tilbake i USA etter tretti år i andre land. Han bor nær Mexico-grensen, han lar en ung kvinne bo på sin ranch. Hun blir kidnappet og Rambo legger ut på jakt etter de som har tatt henne.
– Han bor selv i tunneler under huset, sier Stallone når Cinema møter ham på takterrassen på Hotel Marriott i Cannes. Selv var han medforfatter av manuset.
-Han er som et beist. Han ser verden som helvete på jorden, han prøver å advare henne, fortelle henne hvordan det er. Og når noe skjer med henne, blir han en mørk, original drapsmann igjen. Han går inn i det totale mørket.

Brutalt

«Rambo» -filmene er veldig voldelige. Stallone sier:
– Hvis du er politisk korrekt når det gjelder å skildre vold, reduseres budskapet. Se på volden i middelalderen, se på Game of Thrones. Det var utrolig brutalt og skremmende, men det forminskes av Star Wars og slikt.
Han later til å svinge et lasersverd, og fortsetter:
-I flere filmer som er tillatt for barn, smeller det og noen faller og sier noen velvalgte siste ord. Ekte vold er grufullt, og jeg vil formidle et budskap om hvor fryktelig det er. I Rambo IV, da han var i Burma, ble folk bokstavelig talt skutt i stykker.
Han later som  han sikter på Cinemas utsendte med et usynlig våpen og sier:
-Du ville forsvinne. Halve kroppen din ville sprekke. Og dette handler ikke om å ville skinne med spesialeffekter. Det er viktig å vise voldens ansikt, det er viktig å vise hvordan en mann kan gå i total mørke når han blir utsatt for press, hvordan han er i stand til forferdelig hevn.
Når Cinema møter Stallone, har han ennå ikke bestemt seg for om dette er den siste filmen om John Rambo, noe tittelen Last Blood antyder.
– Jeg tenkte på det. Vi har spilt inn to forskjellige avslutninger. Han overlever kanskje. Men siden denne filmen er satt i USA, kan det han gjør ikke bli feid under teppet. Han havner kanskje i føderalt fengsel. Dette kan være åpningen for en ny film.