Dolemite is My Name er tittelen på Eddie Murphys comeback i rampelyset. Han spiller den virkelige legenden Ruby Ray Moore som revolusjonerte komedie- og rapverdenen.

Det har vært stille rundt Eddie Murphy de siste årene, men nå er han klar for rampelyset igjen. Skuespilleren var utrolig hot på80- og 90-tallet, og litt inn på 2000-tallet. I tillegg til noen enkeltfilmer, som Dreamgirls (2006) og Tower Heist (2011), har han holdt seg til mindre prosjekter. Nå kommer han imidlertid tilbake med en film på Netflix, som har blitt godt mottatt på forhåndsvisninger under filmfestivalen i Toronto.

Filmen er en biografi om Ruby Ray Moore, som  ved hjelp av sitt obskure og rappende alter ego Dolemite ble et fenomen på 70-tallet.

I filmen møter vi i tillegg  Wesley Snipes som har gått gjennom en karriereise som ligner på Murphys. Andre kjente skuespillere som deltar er Chris Rock, Snoop Dogg, Keegan-Michael Key og Craig Robinson.

Dolemite is My Name har premiere på Netflix i oktober.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen