«Rambo: Last Blood» – på tide å heve pensjonen

3

«Hvil deg nå, du er sliten. Hvil din kropp før din kraft ebber ut», sang Jahn Teigen i «Mil etter mil» – og nå har sangerens ord også innhentet Rambo og Stallone.

Rambo: Last Blood er mest sannsynlig et farvel med karakteren John Rambo – Vietnam-veteranen som ryddet opp effektivt har underholdt oss siden Ted Kotcheff laget First Blood for 37 år siden. Denne femte filmen viser at pensjonsalderen har innhentet ham. Den Rambo vi møter i filmen er en plaget mann.

Traumer

Rambo V: Last Blood (2019) 101min | Action, Adventure, Thriller | 20 September 2019 (Norway) Summary: Rambo must confront his past and unearth his ruthless combat skills to exact revenge in a final mission.
Countries: USALanguages: English

Kroppen er ikke hva den en gang var, den farmasøytiske industrien holde ham opp med never med piller for å demme opp for både de fysiske og psykiske smertene som plager ham og han sliter med sine traumer. Hele ranchen har han gjort til en ut underminert forsvarsanslegg. Det gir ham et slags indre ro.

Siden den forrige filmen har han slått seg til ro  på ranchen i Arizona sammen med sin trofaste hushjelp og hennes barnebarn Gabrielle (Yvette Monrea), som nærmest er blitt som en datter for ham. Når hun blir lurt over grensen til Mexico og utsatt for traficking. I kjent stil reiser John Rambo over grensen til Mexico – han er kanskje ikke så kjapp som før, men muskelmassen og våpenhåndteringen er det ikke noe å si på. Resultatet er et blodbad. Og et slikt blodbad krever hevn.

Hjemmealenefest

Hjemme på ranchen sender han bort både hushjelpen og Gabrielle og gjør seg klar til en «hjemme alene fest» av den spetakulære slaget. Hele området rundt ranch-bygningen ser ut som et revehi med utallige utganger. Hele tunnelanlegget er i tillegg underminert.

John Rambo avslutter sin karriere spetakulært på hjemlig grunn, men både han og 73-årige Sylvester Stallone bør nok nå avslutte samarbeidet. John Rambo kan nå velfortjent heve sin pensjon, for Sylvester Stallone er det helt sikkert flere oppgaver som venter.