Emmy-vinner kommer til Fredrikstad Animation Festival

En av de mest spektakulære komedieskaperne, den Emmy-vinnende manusforfatter, serieskaper og produsent Dan Harmon kommer til Fredrikstad Animation Festival 2019.

Festivalen som går av stabelen fra 24. til 27. oktober, hvor Dan Harmon vil bli intervjuet på scenen på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Dan Harmon, skapte sammen med Justing Roiland den animerte tv-serien Rick & Morty som hadde premiere i desember 2013 på Tv-kanalen Adult Swim. Serien ble en fort en seersuksess og sesong tre befestet serien som et kulturelt ikon og slo alle rekorder i 2017 som det mest sette komedien for seriens målgruppe. Samme år vant serien en Emmy for Outstanding Animated Program og fornyet med 70 nye episoder.

– Å ha en av Dan Harmons kaliber innen komediesjangeren som gjest i Fredrikstad er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier festivalleder Anders Narverud Moen. – Animasjon har en sterk posisjon i komedie- og satiresjangrene, og Harmons utrolige teft og smak for det absurde gjør ham til en som utvikler tradisjonen og bringer komediesjangeren til nye høyder. Han er en banebrytende representant for den animert komedien og vi er gleder oss til å presentere ham for vårt publikum under årets Fredrikstad Animation Festival.

Harmon har en bred karriere bak seg som produsent, manusforfatter, serieskaper og skuespiller. Før arbeidet med Rick & Morty, var han skaperen og skapende produsent av den suksessfulle komedieserien Community, som gikk over fem sesonger på NBC, og en sjette på Yahoo. Dan var også stjernen i dokumentaren Harmontown, som dokumenterte turneen han gjorde med live podcasten sin med samme navn. Han var også executive produsent av dn Oscar-nominerte animerte langfilmen Anomalisa. For tiden er Harmon utøvende produsent på tredje sesong av HarmonQuest på VRV, som har premiere denne høsten, en fantasy-komedie serie som blander live action komedie, klassisk talkshow og animerte sekvenser.