«Hamilton»-serien med Jakob Oftebro i hovedrollen har endelig fått premieredato

Nye Hamilton har premiere 1. januar 2020. Innspillingen ble utsatt i våres etter at Jakob Oftebro ble stygt skadet under innspillingen, men nå har C More offentliggjort at vi kan starte det nye året med Hamilton.

I mai i fjor fikk Jakob Oftebro  alvorlige brannskader i ansiktet etter en ulykke under innspillingen av i Stockholm. Ulykken inntraff da det ble spilt inn en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter. Scenen involverte en molotov-cocktail – en flaske med brennbart innhold – som Jakob Oftebro fikk i ansiktet.  Hendelsen førte til at  Hamilton-innspillingen ble utsatt.

Terror

Serien bygger på Jan Guillous bøker om den svenske hemmelige agenten Carl  Hamilton.  Jakob Oftebro har hovedrollen som agenten. Serien følger ham i i etterforskningen av et terrorangrep i Sverige. I kjølvannet av en serie bombeangrep og cyberattacker i Stockholm, sliter SÄPO med å finne organisasjonen bak det dødelige angrepet. Til tross for at han har forlatt den svenske etterretningstjenesten, vender Carl Hamilton tilbake for å kjempe for sitt land, og befinner seg midt i et oppdrag som involverer russiske, svenske og amerikanske styrker.Den 10 x 60 minutter lange tv-seien beskrives som en actionfylt historie lagt i nåtid. Det er en fortelling om lojalitet og stiller spørsmål som hvem som virkelig kan stole på og hva verdien av lojalitet er når formålet er uklart.

Mistenkt

Samtidig blir Hamilton identifisert som en mulig mistenkt av SÄPO -agenten Kristin Ek (Nina Zanjani) som bestemmer seg for ikke slippe ham av synet. Forfulgt av fortiden mistenkes Hamilton snart, ikke bare for involvering i terrorhandlingene, men også for å være en dobbeltagent for CIA.

Under Hamiltons og Ek ‘søk etter gjerningsmennene utenfor Sveriges grenser oppdager de at det ligger uventede interesser bak angrepene – en organisasjon som utnytter falske nyheter, fremmedfrykt og terrorisme til helt andre formål enn tidligere antatt. Dette er den nye kalde krigen: når lojaliteter settes på prøve, tvinges Hamilton til å velge hvilken fremtid som er best for sitt land i en tid der multinasjonale forretningsinteresser er de nye ideologiene.