Netflix har sluppet traileren i full lengde for Scorseses høyt etterlengtede drama  om den organiserte kriminaliteten i etterkrigstidens USA med Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino, Harvey Keitel og Ray Romano.

Budsjett på filmen har stadig blitt sprengt og ferdiggjørelsen utsatt, men nå er den her 170 millioner dollar seinere.

Filmen er basert på Charles Brandts roman ‘I Heard You Paint Houses’. The Irishman er en en episk saga om organisert kriminalitet i Amerika etter krigen, fortalte gjennom øynene til andre verdenskrig-veteranen Frank Sheeran (Robert DeNiro), en leiemorder som arbeidet sammen med noen av de mest beryktede gangsterlederne i det 20. århundre.

Handlingen løper over flere tiår og tar for seg blant annet  et av de største uløste mysteriene i amerikansk historie, drapet på  den legendariske fagforeningssjefen Jimmy Hoffa (Al Pacino). Filmen er en reise gjennom de skjulte korridorene til organisert kriminalitet: dens indre livet, rivaliseringer og forbindelser til mainstream politikk. Filmen skulle opprinnelig på kino en periode, men i de fleste territorier går den rett på strømming.

The Irishman har premiere Netflix 27. november.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen