Clint Eastwood kaster seg inn i Oscar-racet med «Richard Jewell»

Nok en gang dukker Clint Eastwood opp med en premierefilm tidsnok til å kunne delta i Oscar-racet. 13. desember er det premiere på  Richard Jewell.

Richard Jewell er er dokudrama. Paul Walter Hauser har hovedrollen som den virkelige sikkerhetsvakten, hvis liv ble kaotisk etter at han ble mistenkt i Olympic Park-bombingen under OL i Atlanta i 1996. Sikkerhetsvaktens liv ble snudd på hodet etter at rettskjennelse lekket ut til en reporter at han var en mulig mistenkt for bomben. Sam Rockwell spiller Jewells advokat. Jewell opprettholdt sin uskyld hele tiden og ble til slutt fullstendig klarert av FBI tre måneder senere – selv om hans rykte og helse var uopprettelig skadet. Sam Rockwell, Kathy Bates, Olivia Wilde og Jon Hamm spiller også mens Billy Ray har skrevet manuset.

Kontroverser

Filmen er spilt inn i Georgia, det til tross for at store deler av Hollywood har begynt å boikotte delstaten på grunn av de nylig innførte abortlovene. I henhold til denne loven, kalt hjerteslagloven, vil ingen kvinne kunne abortere fra det øyeblikket etter at det første hjerteslaget registreres på ultralydsskanningen.

Filmen, som egentlig skulle produserer av Leonardo DiCaprio og regisseres av Paul Greengrass, har vært utsatt flere ganger. I juni satte Clint Eastwood seg i registolen og den 89-årige regissøren har filmen klar allerede til jul – tidsnok til å være med i Oscar-løpet.

Nå er heller ikke terrorisme noe nytt tema for Eastwood; fjorårets The 15:17 to Paris var også basert på en virkelig hendelse hvor tre amerikanske soldater på permisjon avverget et terrorangrep på toget til Paris.