Det er tydelig at Kenneth Bragnagh liker rollen som Poirot. I den siste scenen på Mord på Orientekspressen mer enn antydet han at han gjerne vil spille Poirot igjen – nærmere bestemt i Døden på Nilen – og nå er han i gang.

Filmatisering av Mord på Orientekspressen (2017) fikk til dels hard medfart av kritikerne, men det er pengene som rår – filmen spilte inn hele hele 350 millioner dollar.
Agatha Christie skrev «Døden på Nilen» (originaltittelen «Death on the Nile») allerede i 1937, og det er også en av hennes mest kjente og har blitt filmet en rekke ganger. Historien lar oss følge Agatha Christies favorittdetektiv Hercule Poirot som er på ferie i Egypt, hvor et drap finner sted på et skip og Poirot må gjøre alt for å finne morderen.

Innspillingen foregår i studio i London før innspillingen i Storbritannias Longcross Studios før den flyttes til location-innspilling i Egypt. Skuespillerstaben er solid. I tillegg til Kenneth Branagh finner Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening, Letitia Wright, Russell Brand, Dawn French og Jennifer Saunders.

Døden på Nilen cruiser inn på kinoene 9. oktober 2020.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen