Kenneth Branagh i gang med «Døden på Nilen»

Det er tydelig at Kenneth Bragnagh liker rollen som Poirot. I den siste scenen på Mord på Orientekspressen mer enn antydet han at han gjerne vil spille Poirot igjen – nærmere bestemt i Døden på Nilen – og nå er han i gang.

Filmatisering av Mord på Orientekspressen (2017) fikk til dels hard medfart av kritikerne, men det er pengene som rår – filmen spilte inn hele hele 350 millioner dollar.
Agatha Christie skrev «Døden på Nilen» (originaltittelen «Death on the Nile») allerede i 1937, og det er også en av hennes mest kjente og har blitt filmet en rekke ganger. Historien lar oss følge Agatha Christies favorittdetektiv Hercule Poirot som er på ferie i Egypt, hvor et drap finner sted på et skip og Poirot må gjøre alt for å finne morderen.

Innspillingen foregår i studio i London før innspillingen i Storbritannias Longcross Studios før den flyttes til location-innspilling i Egypt. Skuespillerstaben er solid. I tillegg til Kenneth Branagh finner Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening, Letitia Wright, Russell Brand, Dawn French og Jennifer Saunders.

Døden på Nilen cruiser inn på kinoene 9. oktober 2020.