André Øvredal skal lage vampyr-thrilleren «Last Voyage of the Demeter»

Scary Stories to Tell in the Dark  har blitt en enorm kassasuksess for André Øvredal. Nå skal vampyrene til pers.

André Øvredal mangler tydeligvis ikke tilbud og har etablert seg som et sikkert kort for horror-produsentene. Opprinnelig skulle han regisserer den norske krigsfilmen Narvik til  vinteren. Regijobben for denne norske storsatsingen  har han overlatt til Erik Skjoldbjærg.  Nå skal han i stedet gyve løs på et vampyrprosjekt som har flyttet fra selskap til selskap gjennom årene før han nylig fant havn på Amblin Partners, melder Hollywood Reporter. Forrige gang prosjektet dukket opp, tilbød Neil Marshall Viggo Mortensen hovedrollen i 2012.

Manuset ble skrevet i 2001 av Bragi Schut (Escape Room) og følger skipet, kalt «Demeter», som førte historiens mest berømte vampyr fra Transylvania til London i Bram Stokers Dracula. I romanen ankommer  skipet som et vrak og har kun med seg en sinnssyk overlevende.

Last Voyage of Demeter er mest sannsynlig André Øvredals andre prosjekt etter  The Long Walk, en filmatisering  av Stephen Kings dystopiske roman fra 1979. I tillegg jobber han med manuset til sin egen UFO-film Bright Skies med handlingen lagt til en lite norsk bygd

31. januar 2020 er det Norgespremiere på André Øvredals fantasyfilmMortal somer spilt inn i Norge.