Steven Spielbergs «West Side Story» er ferdig med opptakene

Den offisielle Amblin Twitter-kontoen postet bilder fra settet, samt et takkebrev brev fra den Oscar-vinnende filmskaperen  som skriver at produksjonen pakket sammen 28. september i Brooklyn.

«Dette har vært en reise uten sidestykke: et gledelig, fantastisk, rørende, uendelig overraskende møte med historien og musikken til en av verdens største musikaler,» skriver Spielberg i brevet. Videre skryter han og takker hele ensemblet: “Min briljante talentfulle, voldsomt engasjerte, sjenerøse og tilsynelatende uuttømmelige rollebesetning og mannskap på hundrevis har gitt filmen vår alt de har, og allerede nå kan jeg si at filmen vi slipper 18. desember 2020, skylder dem alt  – det samme gjør den utrolig takknemlige regissøren. ”

Spielberg fortsetter å takke for å få gå i fotsporene til de “fire gigantene” foran ham: Leonard Bernstein, Arthur Laurents, Jerome Robbins og Stephen Sondheim.

Han fortsetter: “Vi filmet West Side Story over hele New York, fra Flatbush til Fort Tryon Park. Byen lånte oss sin skjønnhet og sin energi, og vi ble trukket dypt inn i den storslagne multikulturelle, mangefasetterte ånden. ”

Amblin postet bilder av Spielberg med filmens kjernebesetning av Ansel Elgort (som spiller Tony) og Rachel Zegler (Maria) samt Ariana DeBose (Anita) og David Alvarez (Bernardo). På et annet bilde blir han sett sammen med Rita Moreno, som vant en Oscar for å ha spilt Anita i filmversjonen av West Side Story fra 1961. I den nye versjonen spiller Moreno Valentina, en ny versjon av hjørne-butikkeier Doc fra originalen.