Askeladden – I Soria Moria slott har inntatt tronen som den mest sette norske filmen i 2019.

Til tross for sterk konkurranse fra 12 norske filmer så langt i år er fortellingen om hele Norges eventyrhelt den mest populære norske filmen i år. Filmen er så langt sett ca 210 000. Det følges tett av Amundsen som er sette av 208 338.

Den forrige filmen om Askeladden  – Askeladden – I Dovregubbens hall, endte opp med å bli den mest sette norske filmen i 2017 med 354 034 solgt billetter. Det er med andre ennå langt frem dit for årets utgave av den norske antihelten.

De to mest sette norske filmene i 2018 var Skjelvet (589 620) og  Den 12.mann (426 166). Askeladden skal stå på hvis kan skal nærme seg disse.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen