«Den vesle vampyren» er en perfekt oppvarming til Halloween

5

I filmen nøter vi den unge vampyren Rydiger. Han er syk og lei av å feire sin trettende bursdag om igjen og igjen.

Han er også blitt lei av farens regler som holder hele familien skjermet for omverdenen. I et øyeblikk med rent ungdommelig opprør flyr han ut av familiens hjem. Resultatet er at den beryktede vampyrjegeren Ravnulf får ferten av ham. Om ikke lenge jages hele familien av Ravnulf og hans oppfinnsomme assistent. Han vil ikke hvile før de er utryddet.

Den Lille Vampyren (2017) 83min | Animation, Adventure, Comedy | 4 October 2019 (Norway) Summary: The story of Rudolph, a thirteen year old vampire, whose clan is threatened by a notorious vampire hunter. He meets Tony, a mortal of the same age, who is fascinated by old castles, ... See full summary »
Countries: Netherlands, Germany, Denmark, UKLanguages: English, Dutch

Det er da Rudolf møter Anton – en dødelig på samme alder, som er fascinert av gamle slott, kirkegårder og – vampyrer. Foreldrene hans derimot, tror vampyrer bare er vanlige folk som kler seg ut.

Basert på bokserie

”Den vesle vampyren” er en barnebokserie av den tyske forfatteren Angela Sommer-Bodeburg. Tolv av bøkene er oversatt til norsk. Angela Bøkene har vært en bærebjelke i barnebibliotekene siden den ble utgitt i 1979 og er oversatt til over 30 språk over hele verden.

Richard Claus´ og Karsten Kiilerichs film er svært så fritt basert på bokserien. Resultatet har blitt en rett så underholdende film.

Hjelper vampyrene

Rydiger mislykkes i ethvert forsøk på å redde familien til han og Anton begynner å samarbeide.

Den vesle vampyren bugner av underholdende og morsomme øyeblikk. Ikke minst gjelder det de to vampyrjegene stadig vekk lanserer nye mislykkede oppfinnelser og forsøk på å fange vampyrene. Filmens animasjon er fantastisk. Det er dype lilla og blåtoner om natten og i vampyrens tårn blir bare matchet av de like strålende appelsinfargede dagslyset. Her bilscener som er genialt godt laget – fullt på høyde med Flåklypa Grand Prix.

Ikke minst skal filmen ha ros for den norske dubbingen som er solid. Snart åtteårige Johanne, som var med på visningen storkoste seg og var veldig fornøyd etterpå. Alltid et godt tegn når det gjelder barnefilm.

Den vesle vampyren har alt som skal til for å bli en familiefavoritt og er en perfekt oppvarming til Halloween.